Wat is Orgonite ? Hoe werkt Orgonite?


De geschiedenis van orgonite

(Orgone, Organite, Orgoniet, Orgonites, Organit, Orgenit, Orgenite, Organiet, Orgonit, Organites, Orgnite, Orginite, Orogonite, Orgonen en orgon energie)

Orgon energie is een ontdekking van Wilhelm Reich (Dobrjanytsji, 24 maart 1897 – Lewisburg, 3 november 1957), een Oostenrijks-Amerikaanse psychiater, seksuoloog, psychoanalyticus, bioloog en natuurkundige. Na enkele jaren van microbiologisch onderzoek maakte hij bekend dat hij een kosmische energie had ontdekt die hij "orgon" noemde. Hij bouwde orgon (-energie)- accumulators, orgon generator; een geïsoleerde kooi van Faraday, ook wel Reich-kooi van Faraday, waar patiënten in konden zitten voor het verbeteren van hun gezondheid, en met ''goede resultaten''. Ook bouwde hij 'Cloud Busters', waarmee hij het weer beïnvloedde.

Reich dichtte de volgende eigenschappen aan orgon energie toe:

 • Het vult alle ruimte en is overal
 • Het heeft geen massa en is de oorspronkelijke, kosmische energie
 • Het doordringt materie
 • Het pulseert en is te observeren en te meten
 • Het heeft een sterke affiniteit met water
 • Het wordt op een natuurlijke manier vergaard door het organisme, door te eten, te ademen en door de huid
 • Als het sterk wordt geconcentreerd, heeft het een donkerblauwe kleur

Zijn experimenten stuitten op steeds meer weerstand van de Amerikaanse overheid. Uiteindelijk werd hij gevangen gezet na een schijnproces, werden al zijn apparaten vernietigd en zijn bibliotheek verbrand. Deze 'boekverbranding' is één van de meest opvallende daden van censuur van na WO II in Amerika. Reich stierf in de gevangenis. Gelukkig heeft de esoterische technologie van Wilhelm Reich de onderdrukking en censuur overleefd en kunnen wij tegenwoordig de vruchten van orgonite plukken. Deze manier om orgon energie te produceren is in 2000 uitgevonden door Don en Carol Croft. Er wordt ook weer veel onderzoek gedaan naar orgon energieën en orgonite, onder meer door The Institute for Orgonomic Science (www.orgonomicscience.org). Op de site van dit instituut is een schat aan achtergrondmateriaal te vinden over orgonite, de werking ervan en de toepassingen.

 

De werking en effecten van orgonite

Tegenwoordig kunnen wij zelf ervaren wat orgonite (= voorwerpen die orgon energie voortbrengen) doet. De belangrijkste effecten op een rij:

 • Bevordert fysieke en spirituele gezondheid, ook bij dieren (orgonite healing)
 • Beschermt tegen schadelijke straling (stralingsblokker) zoals, 5G, elektrosmog, elektromagnetische straling, EMF velden en vervuilende energieën. Het is een anti stralings product.
 • Bevordert de slaap en helpt helder te dromen
 • Verbetert relaties
 • Positief effect op de plantengroei
 • Geeft algemene ontspanning, balans en rust
 • Zuivert de atmosfeer en harmoniseert de energie
 • Opschonen van je energieveld (aura)
 • Optimaliseert de leefomgeving

 

De alchemie en het Piëzo-elektrisch effect

Orgonite en Chembusters maken gebruik van het zogenaamde Piëzo-elektrisch effect.
Dit is het verschijnsel dat kristallen bv. bergkristal (dat bestaat uit siliciumdioxide) onder invloed van druk een elektrische spanning produceren.

Ik gebruik polyesterhars omdat het een deel bevat van een moleculaire structuur dat een keten van koolstofatomen bevat - waardoor het een "organische" verbinding is, die energie aantrekt. Kunstharsen zoals polyesterhars ontstaan in laboratoria waarbij wordt uitgegaan van een aantal basismaterialen w.o. aardolie, steenkool. stikstof en zand.
Ook heeft polyesterhars een hoge mate van krimpbaarheid bij uitharding, hetgeen extra kracht op het oppervlak van het kwarts kristal veroorzaakt. Deze druk vergroot de reeds aanwezige elektrische lading op het oppervlak van het kwarts kristal, waardoor de holistische helende eigenschappen van dit mineraal worden versterkt.
Polyesterhars krimpt ca. 3%, waarvan ruim 2% in de vloeibare fase. En is daarmee ook een krachtig eindproduct.
Epoxy giethars krimpt maar ca. 0,1-0,2% en daardoor is de orgone werking van orgonite epoxy producten beduidend anders, dus zeker ook de effectiviteit van het product.


De metalen in de Orgonite zijn de geleiders van deze elektrische spanning waardoor de energie die vrij komt door de elektrische spanning afgegeven wordt in de ruimte of aan de persoon die dit in handen heeft. De resonantiefrequentie van kwartskristallen is uiterst constant en lenen zich daar goed voor.

Deze spanning zorgt voor een transformatie van negatieve DOR energie naar positieve POR energie. Een proces dat onverminderd doorgaat zolang de orgonite bestaat! Dat is de ene helft van het verhaal. De andere helft is de alchemie die bij orgonite plaatsvindt en waarbij jij een onderdeel van het 'mengsel' bent. Als de alchemie bij jou werkt, dan veroorzaakt orgonite bij jou een ervaring – van rust, aarding, positiviteit, gecentreerd, evenwicht, blijdschap, hoop en licht. Dat is hoe esoterische techniek werkt.

 

Speciale eigenschappen van kristalsoorten

Naast het 'standaard' Piëzo-elektrisch effect, genereert ieder kristal zijn eigen energie. Hieronder een paar voorbeelden.

Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en het kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact te maken met hogere energieën en gidsen. Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

Shungiet, (Shungit, Shungite) biedt krachtige bescherming tegen verschillende bronnen van straling (bijvoorbeeld de elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, magnetrons en andere apparatuur) en schadelijke invloeden. Daarnaast reinigt en ontgift de shungiet steen het lichaam en zuivert de ruimte waarin de steen geplaatst wordt. Fysiek verbetert de steen de weerstand en de algehele gezondheid. Shungite werkt ontstekingsremmend en verkoelend. Daarnaast vermindert het allergieën, stress en spanningshoofdpijn en kan het helpen bij slapeloosheid.

Mijn intuïtie volgend, voeg ik er nog andere kristallen aan toe, wat een extra dimensie toevoegt in de energie van de Orgonite. Daardoor is elke Orgonite anders, alleen de basis is altijd hetzelfde en dat bestaat uit de kwartskristallen met de metalen en het giethars. Doordat elke Orgonite hierdoor uniek is heeft het ook een unieke energetische trilling, die bij mensen een resonantie veroorzaakt, waardoor iemand zich voelt aangetrokken tot net dat ene stuk Orgonite of Chembuster. Door gebruik van mijn intuïtie en een groot scala aan mineralen en edelstenen kan ik ook een Chembuster of Orgonite speciaal op maat maken die voldoet aan de persoonlijke behoefte van de cliënt en zijn/haar leefomgeving.
Omdat ik een Gecertificeerde Healing Arts therapeute en docent ben, verwerk ik ook de Liquid Lights Frequencies remedies in de orgonite en in de Chembusters. De licht remedies en sprays van de Healing Arts die een hologram bevatten met informatie uit deze verschillende energetische velden. Hiermee kan ik de Orgonite een extra aansluiting meegeven om nog verder in trilling te verhogen. Een hogere frequentie kan wel lagere frequenties transformeren, maar andersom niet. Verder is het bedoeld voor ondersteuning van het bewustzijnsgroei en activering van het zelf genezend vermogen. En alle remedies en sprays werken ook aardend. Verder maak ik een verbinding met de Kundalini energie vanuit het nulpunt van de aarde met de materie, voor een optimale aarding.

 

Door de creatieve levensstroom ontstaat er een diversiteit aan orgonite producten:

 • Chembusters in verschillende (chakra-) kleuren en maten.
 • Pilonen in verschillende maten en kleuren.
 • Grids die bestaan uit een hele grote pilon met daarop afgestemde kleinere pilonen om een grid te genereren.
 • Kruk met een orgonite worden vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden.
 • Onderzetters om de oorspronkelijke samenstelling van water te zuiveren en te vitaliseren, of om op edelstenen of voedsel op te laden.
 • Fruitschalen om het fruit langer te bewaren en om het fruit in een vollere oorspronkelijke smaak te laten zijn.
 • Piramides de piramidevorm stimuleert de stroom van verhoogde energievelden en buigt negatieve energieën af.
 • Sieraden orgonite hangers, voor directe persoonlijke bescherming, ook als je de deur uit gaat.
 • Orgonite, voor zien van heilige geometrie, voor een extra toevoeging aan de energetische werking.

Bij dit alles geldt de wet van de esoterische techniek: wat in jouw ervaring werkt, wérkt!

 

Ontspanning en innerlijke rust

Meditatie en stilte

Orgonite creëert een serene rust om je heen door de negatieve belasting van straling of andere niet prettig aanvoelende energieën te transformeren naar positieve levensenergie. Er ontstaat een stralingsvrij veld waardoor jouw energieveld (aura) niet meer continu geprikkeld wordt door bijvoorbeeld de elektrosmog. Je ervaart hierdoor meer rust om je heen, kunt je beter focussen, komt weer in je eigen natuurlijke energetische balans, jouw natuurlijke staat van zijn. Allemaal voorwaarden voor diepe meditatie!

Orgonite is bij uitstek geschikt voor meditatie omdat het niet alleen rust, maar ook heling brengt in de fijnstoffelijke energieën. Door te mediteren met orgonite kun je deze helende energie ook met jouw intentie meenemen naar de thema`s / blokkades waar je heling in wilt aanbrengen.

Kleur en kristal

Mediteren is een niet-verbale reis die vaak in kleur wordt vertoond. Een meditatie kan ook een boodschap in kleur duiden. Kleur is een kosmische communicatievorm. Kleur vertegenwoordigt een gemoedstoestand, zoals de chakra kleuren. De kleuren van de kristallen in de orgonite kunnen jou daarbij als een ondersteunende tool helpen. Kleuren zijn trillingen, lichtfrequenties met daarin informatie die tot je komt als je ermee gaat mediteren, aansluitend op wat er op dat moment voor jou van toepassing is. Kleur brengt je weer in balans.

Iedere kristal genereert bovendien zijn eigen energie die aanspreekt of aansluit op de energie waarmee iemand resoneert. Door orgonite met edelstenen te gebruiken tijdens de meditatie, kun je tot een nog diepere meditatie komen. Je kunt tijdens de meditatie op de energie van de kristallen komen en neemt daardoor hun energie en helende werking in je op.

* Meditatie wortelkruk met orgonite: voor een directe aardeverbinding en goede gronding, ontspanning en doorstroming van het fysieke lichaam. Je zit meteen in een stralings-vrij energieveld waardoor je meteen de rust om je heen ervaart. ( setprijs op aanvraag )

* Meditatiegrid: als je gaat mediteren met een grid om je heen dan is het stralings-vrije energieveld groter opgezet en ervaar je meer ruimte om je heen waar je makkelijker in kunt ontspannen en een grotere stilte kunt ervaren.

* Stilte-/focusobject: een orgonite object waarop je je kunt focussen tijdens de meditatie. De stilte die orgonite uitstraalt kan zo optimaal je bewustzijn in komen en je kunt intunen op de vorm en de kleur ervan.


Enkele orgonite vormen die bij uitstek geschikt zijn voor meditatie:

* Piramide: stimuleert de stroom van verhoogde energievelden en buigt negatieve energieën af. Piramides verzamelen energie, richten dit in het universum en maken verbindingen met andere dimensies.

* Pilon: met een geometrische afbeelding: brengt je in het energetische veld waar de geometrievorm voor staat.

* Chembuster: neemt je mee in een sneller tempo naar de kosmische velden, terwijl je goed gegrond blijft.

© Copyright esoterische-techniek.nl